Копринено меко кексче с какао и невероятен аромат – най-добрият

...
 Копринено меко кексче с какао и невероятен аромат – най-добрият
Коментари Харесай

Копринен кекс с какао и кисело мляко – бърз разкош за делник и празник:

 Копринено меко кексче с какао и необикновен мирис – най-хубавият другар на утринното кафе, че и на следобедното също! Предлагаме ви лесна и бърза рецепта за кекс с кисело мляко и какао , която няма да ви съобщи и постоянно се получава. Продуктите са лесни и налични, а ще ви отнеме единствено 10-тина минути да го забъркате.

Ето рецептата на този копринен кекс с какао и кисело мляко :

Копринен кекс с какао

Продукти:

5 яйца

1 кофичка кисело мляко – 400 г

1 ч.л. сода за самун

4 ч.ч. брашно

1 ч.ч. захар

2 с.л. пудра захар

1 отново. бакпулвер

1 отново. ванилия

1/2 ч.ч. олио

2 с.л. какао

Приготвяне:

В бездънен съд разбийте добре яйцата, по-късно прибавете захарта и разбивайте добре, с цел да може захарта да се разтвори. Към тях добавяте киселото мляко с разтворената в него сода, разбъркайте добре и прибавете олиото на тънка струйка. Добавете ванилията и започнете последователно да добавяте брашното, смесено с бакпулвера, при непрестанно бъркане.

Бъркайте, до момента в който получите гладка примес без бучки. Изсипете сместа във форма, намазана с олио и поръсена с брашно. Първо изсипете половината от сместа, а в останалата половина разбъркайте хубаво какаото. Шоколадовата примес изсипете от горната страна. По предпочитание може да разбъркате с дървена пръчица, с цел да се оформят красиви шарки. Печете кекса на 180-190 градуса до подготвеност – проверете със суха съчка.

Инфо: зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР